- مشاوره پزشکی رایگان، کنترل علائم حیاتی نظیر فشار خون، ضربان قلب، تست های پزشکی رایگان شامل:
- ایدزHIV ، هپاتیت Cو B A, ، سیفلیس ، اندازه گیری پروتئین و اندازه گیری آنزیم های کبدی
- تشخیص کم خونی
- به خاطر زمانی که صرف اهداءکرده و هزینه ای که بابت رفت وآمد متحمل شده، مبلغی به عنوان هزینه ایاب و ذهاب پرداخت می شود.
- با اهدای پلاسما علاوه بر کمک به خود کفایی کشورمان ایران، از پلاسمای ایرانی برای بیماران ایرانی بهره مند می شویم و شما هميشه از وضعيت سلامتي خود با خبر خواهيد بود
- البته به صورت رايگان و مهمترين بخش قضيه آنجاست كه شما با اهداء پلاسمای خود به ديگر انسان ها برای ادامه زندگیشان کمک کرده اید.
هردو! در واقع هر دو اهدا براي بدن شما مفيد و براي جامعه ضروري است. اما اهداي خون و پلاسما هر كدام كاركردهاي خاص خودشان را دارند. با اهداي خون ميتوانيد جان افرادي را كه به خون نياز دارند نجات دهيد و با اهداي پلاسما، ميتوانيد كيفيت زندگي افراد بيمار را بهبود ببخشید و دسترسي آنها را به داروها سادهتر نمایید. اگر خون اهدا نكنيم، نيازمندان خون مثل حادثهديدگان، بيماران خاص، زنان باردار و… با مشکل مواجه خواهند شد و اگر پلاسما اهدا نكنيم، بيماراني كه نياز به داروهاي ساخته شده با پلاسما دارند مثل مبتلايان به اماس، هموفيلي، سرطان و… براي دستيابي به داروي مورد نيازشان بايد هزينهاي گزافتر بپردازند و متحمل دشواري بيشتري گردند. اهداي پلاسما فوايد ديگري نیز دارد. درحاليكه در هربار اهداي خون كامل، حدود ۲۰۰ ميليليتر پلاسما بهدست ميآيد؛ در اهداي پلاسما به روش پلاسما فرزيس، 5۰۰ تا 700 ميليليتر پلاسما بهدست خواهد آمد. همچنين هر فرد ميتواند هرماه 3 بار (با فاصله حداقل 7 روز ) پلاسما اهدا كند اما سقف اين كار حداكثر 36 بار در سال است.
درکشورمان ایران، مراکز تخصصی اهدای پلاسما توسط عده ای از خیرین نوع دوست تحت نظارت وزارت بهداشت ایران با اخذ مجوزهای لازم تاسیس گردید. مراکز بهستان پلاسما، فرایند اهدای پلاسما را براساسِ استانداردهایِ اتحادیهی اروپا و ضوابط و استانداردهای مراکز پلاسمافرزیس به روش خودکار ابلاغ شده توسط سازمان غذا و دارو انجام میدهد. شایان ذکر است این مراکز سالانه توسط سازمان غذا و دارو و سازمان انتقال خون ایران و در زمانبندی مناسب اعلام شده توسط شرکت پالایش کننده و همچنین در صورت امکان وزارت بهداشت ایتالیا مورد بازرسی قرار می گیرند.
اهدای پلاسما يك روند و فرآيند پزشكي است كه با نهايت دقت منطبق بر آخرین استاندارد های جهانی توسط پزشكان، كاركنان و كادر پزشكي مورد كنترل قرار مي گيرد. در صورتیکه تغذیه شما بعد از اهدا طبق توصیه های پزشک مرکز انجام گیرد (مصرف پروتئین : تخم مرغ ، سویا ، عدس ، مرغ ، گوشت) ضرری برای شما ندارد. از آنجا که 90% پلاسما را آب تشکیل میدهد با خوردن مایعات به میزان مناسب و قابل قبول، تا 24 ساعت مایعات جایگزین می شوند.
پس از اهدای خون، حداقل باید فاصله دو ماهه برای اهدای پلاسما رعایت شود.
هموفیلی بیماری است که از لخته شدن خون جلوگیری می کند، به همین دلیل خونریزی در افرادیکه به این بیماری مبتلا هستند، دیرتر از سایرین بند می آید. این یک اختلال ژنتیکی است و یعنی در نتیجه ایجاد تغییر در ژن ها پدید می آید که می تواند ارثی باشد. یک بیمار هموفیلی دچار کمبود فاکتور ۸ و فاکتور ۹ می باشد.
علایم اولیه هموفیلی خونریزیهای طولانی پس از خراشهای کوچک ميباشند.
اینگونه حوادث با کوچکترین تحریکی پیش میآیند و احتمالاً یک پسر بچه را از انجام بازی محبوبش یعنی فوتبال یا انجام هر کار کوچک دیگری که احتمال دارد زانو دچار پیچیدگی شود باز میدارد. تجمع خون در مفاصل ممکن است باعث خشک شدن مفصل شده و کودک را بطور کامل فلج کند یا خونریزیهای غیر منتظرهای در ماهیچهها به وقوع بپیوندد.
دفعات اهداء در سال بر اساس آخرین دستورالعمل مصوب وزارت محترم بهداشت (ضوابط و استانداردهای مراکز پلاسمافرزیس به روش خودکار) 36 مرتبه در سال می باشد.
با جمع آوری پلاسما در واقع مواد اوليه دارويي را براي مبتلايان به بيماريهاي خاص میتوان تامین نمود. از پلاسماي اهدايي شما 4 فراورده گرفته ميشود؛ «ايمونوگلوبولين تغليظ شده» براي درمان بيماران مبتلا به اماس، نوزادان نارس، سوختگيهاي شديد و افرادي با نقص سيستم ايمني، «فاكتور انعقادي» مثل فاكتور8و 9 براي درمان بيماران هموفيلي و افراد با نقص مادرزادي سيستم انعقادي و «آلبومين» براي درمان افت فشارخون ناشي از خونريزيهاي شديد و «پروترومبین» که برای خنثی کردن اثرات رقیق کننده های خون مانند وارفارین استفاده می گردد. اين فاكتورها در تهيه داروهاي بيماران خاص و صعبالعلاج استفاده ميشود و خيلي وقتها ادامه زندگي زنان باردار، نوزادان نارس، بيماران مبتلا به هموفيلي، سرطان، هپاتيت، كزاز و… به اين داروها بستگي دارد. بعضی از بیماران هموفیلی، سرطانی ، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و افراد دارای سوختگی های شدید مجبور به مصرف روزانه یا هفتگی این داروها هستند.
- 18 تا 60 سال سن داشته باشید
- وزن شما حداقل 50 کیلوگرم باشد
- سواد خواندن و نوشتن داشته باشید
- کارت شناسایی معتبر(کارت ملی) همراه داشته باشید
90% پلاسما همون آب روز مره ایه که میخوریم ( این بخش با خورد آب قبل و بعد از اهدا جایگزین میشه) و 10% مابقی اون شامل املاح، قند،چربی و پروتئین و آنتی بادیها هستش که نهایتا تا 3 روز بعد از اهدا از طریق تغذیه روزمره جایگزین میشه.
در واقع پلاسما به عنوان بستری برای حمل سلولهای خونی حامل اکسیژن و مواد غذایی، آب،نمک،آنزیم،آنتی بادی و پروتئین به بافتهای بدن هستش.